L’Empresa

CLÀSSIQUES BERGADÀ, especialistes en restauració i preparació de motos clàssiques

Benvinguts al web de Clàssiques Bergadà, especialistes en restauració i preparació de motos clàssiques.

Albert Bergadà es dedica des dels anys 70 a la mecànica de la motocicleta de competició. Durant un interval de temps també va practicar trial a lloms d’una Sherpa Kit Campeon.

El seu inici es remunta al 1977, quan es trasllada a Londres, lluny de les restriccions d’importació que imperen a Espanya, i comença a treballar a Harvey Owen, una reconeguda agència oficial Triumph, que per llavors ja acull Kawasaki com a Servei Oficial.

Ja integrat en la rutina de Harvey Owen, col·labora amb el cap de mecànics en la preparació d’una Yamaha TZ 350; la qual resultava, per a un espanyol en aquella època, pur exotisme. L’any següent prepara la Kawasaki 400 del concessionari, per participar al campionat britànic monomarca aconseguint el primer lloc en la classificació final.

De tornada a Espanya, treballa per a diversos tallers, entre ells l’agència oficial BMW de Tarragona, dirigida llavors per Josep M. Busquets. Continuen les preparacions per a competició, amb una Suzuki Moriwaki i posteriorment la molt especial BMW Michels, ambdues motos de resistència, pensades per a competir a les 24 Hores de Montjuïc.

A mitjan anys 80 Albert Bergadà decideix fundar el seu propi taller a Reus, AB Motors, on, entre les motos més destacades, prepara una Yamaha 900 cedida per Folch Endurance per als pilots Juan Prous, Dennis Noyes i Juan Porcar, que correrien les 24h de Montjuïc, competició en la qual obtindrien un magnífic resultat.

Albert i Frederic Bergadà al taller de Rocafort

A meitat dels 80 funda el seu propi taller a Reus, allà prepara una Yamaha 900 cedida per Folch Endurance per a Juan Prous, Dennis Noyes i Juan Porcar, que correrà les 24h de resistència de Montjuïc, obtenint un magnífic resultat.

Dorsal de la Yamaha XJ 900 a les 24 hores de Monjuïc

A partir de 1992 reorienta l’enfocament del taller incloent la dedicació a la moto clàssica, assisteix a fires, salons i mercats per tot Espanya i diversos països europeus. És en aquesta època quan coneix a Sammy Miller, llegenda viva del trial mundial, amb el qual ha anat consolidant-se una gran amistat i alhora relació comercial. Més tard, Clàssiques Bergadà esdevé distribuidor dels seus productes.

Anys més tard, s’incorpora a l’empresa el fill de l’Albert, Frederic Bergadà, amb el qual s’assegura i consolida la continuïtat de l’empresa i es permet així una major atenció i capacitat tant en la restauració, com en la venda de material relacionat. En Frederic també participa activament en competicions de trial clàssic.

Els treballs de taller se centren, per una banda, en restauracions de qualsevol model de moto clàssica  des dels anys 20 fins a l’actualitat i, d’altra banda, en preparacions per a competició de motos de trial pre-65, especialment les de quatre temps (un camp per explorar en el nostre país, en comparació amb el gran nivell d’oferta existent en preparacions per als models de dos temps) sense oblidar els models nacionals i estrangers de totes les èpoques i, fins i tot, algun prototip construït per encàrrec .

El 2010 Clàssiques Bergadà es trasllada definitivament a Rocafort de Queralt on disposa d’unes noves i àmplies instal·lacions de taller i botiga en què us donem la benvinguda. Com diria Sammy Miller: “Square wheels!”.